תכנון מסלול קריירה משפטית
כדי שתוכלו לתכנן את המסלול מצורפים מספר דגשים חשובים:
שלב בחירת מוסד הלימודים הוא שלב חשוב ביותר וחשוב להכיר היטב את ההבדלים בין המוסדות השונים; למשל, ישנם מוסדות לימודיים המאפשרים שילובים בעלי משמעות לקריירה העתידית כגון משפטים-חשבונאות, משפטים-כלכלה, משפטים-מדעי המדינה וכיוב'. כמו כן, ישנם מוסדות לימודיים המציעים מגוון רחב יותר של קורסים משפטיים בתחומים מסחריים, או לחילופין בתחומים ציבוריים. לקראת בחירת המוסד הלימודי הנכון עבורכם חשוב להתעמק ולהכיר את הסילבוס והדרישות ואת האפשרויות השונות שכל מוסד לימודי מציע לתלמידיו.
כמו כן, אם רצונכם, בסוף התואר, לעסוק בעריכת דין ולהתקבל להתמחות במשרד מוביל שיפתח לכם דלתות - חשוב לבחור במוסד מוביל שמתפאר באחוזי מעבר גבוהים בבחינות הלשכה, ושבוגריו משתלבים בקלות במשרדים מובילים. כיום, התחרות על תקני ההתמחות גבוהה במיוחד וחשוב להתבלט בכל פרמטר אפשרי. עם תחילת הלימודים עליכם להשקיע ולשאוף למצוינות אקדמית וחברתית שיבליטו את קורות החיים שלכם מבין מאות קורות חיים המתחרים כל שנה על מקומות ההתמחות המובילים.
כיצד תתקבלו להתמחות אטרקטיבית במשרד מוביל / במגזר הציבורי? בין אם תרצו להמשיך בקריירה משפטית ובין אם תחפשו להתקדם במסלולים אחרים (יזמיים, ציבוריים או אקדמיים) ההתמחות במשרד מוביל במגזר הפרטי או במגזר הציבורי הינה חשובה. השקיעו בהכנה לראיונות ההתמחות, חפשו פרויקטים ותכניות חוץ-אקדמיות שיתרמו לכם (לדוגמה פרויקט "שחקים" לאיתור סטודנטים מצוינים להתמחות במשרדים המובילים או תכניות תקופתיות שונות של משרדים פרטיים). נסו לשלב טרום-התמחות עם הלימודים האקדמיים, היו מעורבים בכתבי-עת, בפעילות אקדמית, בהתנדבויות בתחומים קרובים לליבכם, בחרו קורסים רלבנטיים לתחום ההתמחות הספציפית בו אתם מעוניינים. התייעצו, התייעצו, התייעצו! עם סטודנטים בשנים מעליכם, עם מכרים של המשפחה, וכמובן איתנו.
הוסמכתם כחברים בלשכת עורכי הדין? כיצד תדעו מה הדבר הנכון לכם כעת? ציון דרך חשוב נוסף בקריירה המשפטית מגיע מיד לאחר מבחני הלשכה. במידה וקיבלתם הצעה להמשיך כעורכי דין צעירים במשרד בו זה עתה סיימתם להתמחות, אנו מציעים לשקול זאת בחיוב. יציבות במקום העבודה ובייחוד הצעה לאחר התמחות, יעניקו לכם יתרון משמעותי בקורות החיים בהמשך. עם זאת, גם אם לא קיבלתם הצעה כזו - הדרך עוד פתוחה וסלולה וזוהי אפשרות נוספת לעשות עם עצמכם חשבון נפש מקצועי ולבחור את המקום שהכי יתאים לכם, לאישיות שלכם ולחלום המקצועי האישי שלכם. חשוב לזכור - שיקולים כמו שכר, תנאים ושעות עבודה הם לא השיקולים הכי חשובים בשלב זה, אך גם להם יש משמעות.
גם אחרי הדרך הארוכה שעברתם להסמכה הנכספת - לא כולכם תמשיכו כעורכי דין. מגוון אפשרויות פתוחות בפניכם, תפקידים בהם הידע המשפטי שלכם הכרחי ונדרש; לימודים אקדמיים לתארים מתקדמים; ניהול זוטר; מכרזים ממשלתיים לתפקידים ציבוריים ועוד. אם אינכם יודעים מה מעניין אתכם או שאינכם יודעים כיצד להגיע למשרת חלומותיכם, ייתכן שזה הזמן לייעוץ קריירה.
אני מחפש לעבור מהתחום שהתמחיתי בו לתחום אחר. מה עליי לעשות? נסיון וידע בתחום משפטי מסוים הוא הנכס העיקרי אותו אתם רוכשים בשנים הראשונות, ולכן החלטה לשנות או להתקדם בתחום שונה מה שהתמחיתם בו וצברתם בו את כל נסיונכם- תציב בפניכם אתגר. עם זאת, זה לא בלתי אפשרי. במצב כזה תצטרכו לחפש בעקשנות רבה את המשרה הכי נכונה לכם, וייתכן ותצטרכו לעשות ויתורים אישיים ומקצועיים (כמו למשל, להתפשר על שכר, על בכירות וכד', להשלים שעות רבות של למידה על חשבונכם ועוד). מדי פעם נקרות בפנינו משרות בהן המעסיק מוכן לעבור עם העובד תהליך של "הסבה" מקצועית ולהכשיר אותו לתחום הדרוש. חשוב להיות עם אצבע על הדופק מול רכזי ההשמה הרלבנטיים על מנת לשמוע כאשר מתפנה/נפתחת משרה כזו שיכולה להתאים לכם.
משרת הורה - כידוע, המקצוע המשפטי הינו מקצוע דורשני מאוד הן מבחינת שעות עבודה ארוכות והן מבחינת מחויבות. המעבר לאורח חיים מאוזן יותר, ושותפות מלאה של שני בני הזוג בפיתוח התא המשפחתי לצד התפתחות מקצועית וטיפוח קריירה - לא פסח על שוק עריכת הדין. בשנים האחרונות יותר ויותר משרדים הכניסו את המונח "משרת הורה" ללקסיקון המשרדי ומאפשרים לעורכי הדין שלהם תנאים מותאמים כמו יום קצר, עבודה מהבית וכיוב. חשוב לציין כי ההתאמות הנדרשות רלבנטיות לכל שלב בקריירה המשפטית החל מההתמחות ועד לשותפות. אנו ממליצים לערוך חשיבה רחבה בבניית ותכנון הקריירה ולכלול גם את ההתפתחות האישית והמשפחתית ברקע קבלת ההחלטות המקצועית. אם אתם נמצאים בפתחה של תקופה חדשה ומאתגרת ואתם מעוניינים להתייעץ לגבי התאמות לגיטימיות ומשרות שיכולות להתאים להורים צעירים, נשמח שתפנו אלינו.